At lave sin egen pizza er nemt og så smager den efter min mening bedre end den man køber hos den lokale pizza pusher.
Men for at lave en god pizza, kræver det en god pizza dej, og da der er mange at vælge i mellem, har jeg valgt at give mit bud på en god dej.
Hvis dejen skal benyttes som koldthævet dej skal gær mængden være mindre – hvor meget må komme an på nogle forsøg.
De forskellig opskrifter der kommer på dej, er ikke “opfundet” af mig, men testet af mig
20 gram gær.
2,5 dl lunkent vand.
500 g. mel. (god bagestærk mel – 12% protein – evt. italiensk tipo 00)
10 gram sukker
10 gram salt
½ dl. olie
Det er vigtigt at dejen æltes grundigt. Meget grundigt.Portionen giver 3 pizzaer på ca. 280 gram stykket. Del dejen i 3 stks, og forarbejd stykkerne til runde kugler. Stil dejkuglerne til hævning under viskestykke med plastic henover. Rens grillen for fnuller og aske. Tænd op i grillen. Når den har nået det ønskede temperaturniveau vil der være gået ca. 3 kvarter med rensning og det hele.
De 3 kugler lægges på et bord der er strøet med durummel. Pres med fingerspidserne så kuglen bliver flad. Træk i kanterne hele vejen rundt til faconen er der. Du skal ende med pizzaer på ca Ø27-30 cm. Put det fyld på du ønsker. Få velvalgte råvarer er altid bedre end en overfyldt Pizza. Overlæs ikke. God fornøjelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar