onsdag den 9. november 2011

Hel Kylling – lækker og saftig


Så skulle der laves en hel kylling på grillen, odet blev bare for lækkert …..
Opskrift :
1 stk. kylling på 1600 gram
4 stk. fed hvidløg
1 stk, citron
salt
Frisk citron melisse
Frisk Estragon
Gnid kyllingen grundigt med salt indvendigt, kom alle ingredienserne ind i kyllingen.
Luk den i begge ender, så der ikke slipper så meget damp ud under stegningen.
Gnid kyllingen ind i din yndlings marinade eller rub og put den i en pose, som så placeres i køleskabet i nogle timer.
Jeg valgte at bruge denne bbq rub.
For at tilføje mere smag, valgte jeg at tilsætte røg i den første del af stegetiden.
Lad kyllingen, stå på indirekte varme i 1 til 1½ time eller til den når en kernetemperatur i brystet på 80-82 grader.
Jeg valgte at tage kyllingen af ved 80 grader, hvilket gav en MEGET saftig og lækker kylling.

Spød og lækker…….
Skål og velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar