onsdag den 9. november 2011

Franskbrød på Gasgrillen


Så skulle der bages på weber grillen….
Jeg har lagt ud med et Franskbrød fra denne artikel
Franskbrød
Opskrift: 
• Ca. 1 kilo Amo hvedemel.
• 6 dl. Mælk.
• 50 g. Gær.
• 100 g. Smør eller margarine.
• 2 tsk. Sukker.
• 2 tsk. Salt.
Fremgangsmåde.:
Gæren opløses i mælken – alle øvrige ingredienser kommes i – dejen æltes godt – min. 10 min. Det er vigtig at ælte en dej grundig pga. glutenindholdet (elastik) jo mere glutenindholdet udnyttes jo bedre bager brødet op.
Æltes dejen i hånden er det en god ide, at starte med æltningen i en skål – når dejen er sammenhængende æltes den videre på bordet.
Når dejen er æltet færdig kommes den op i skålen igen – dejen tildækkes – gerne med et stykke plastik og et viskestykke – plastik for at holde på fugtigheden og viskestykket for at holde på varmen. Lad nu dejen hvile i ca. 15 min.
Form brødene og lad dem hæve 1 times tid.
Mine brød blev bagt ved ca. 225 grader i 35 minutter, men næste gang får de kun 25-30 min.
Her er resultatet
Færdigt brød på weberen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar